Κόσμος

Φονικός τυφώνας στην Ιαπωνία – Νεκροί τραυματίες και αποκλεισμένοι

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 17 αγνοούνται, ενώ 1.600 εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά το πέρασμα ενός ισχυρού τυφώνα την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές.

Συνολικά 9 σοροί βρέθηκαν την Τρίτη σε έναν οίκο ευγηρίας της περιοχής Ιουαϊζούμι, στην οποία δεν είχε εκδοθεί εντολή εκκένωσης πριν από την επέλαση του τυφώνα, όπως και μια 10η σορός σε άλλο σημείο στην ίδια περιοχή.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε εξάλλου τη ζωή της μέσα στο σπίτι της το οποίο πλημμύρησε στην πόλη Κούτζι, στην περιοχή Ιουάτε.

“Με 17 ανθρώπους δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία για να μάθουμε αν είναι καλά”, δήλωσε την ίδια ώρα ο Γιασουγιούκι Ισιγκούρο, ένας υπάλληλος της Ιουαϊζούμι, η οποία αντιμετώπισε μεγάλες πλημμύρες.
Παράλληλα ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Jiji ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με έναν μαθητή και την οικογένειά του.

Εξάλλου συνολικά 1.600 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορες ζώνες της Ιουάτε, οι οποίες έχουν πληγεί από τον τυφώνα και ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων σε αυτές.
Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στις οδικές αρτηρίες αυτής της επαρχίας, με 22 δρόμους να έχουν αποκλειστεί εντελώς, σύμφωνα με έγγραφα των αρχών.

Επίσης περίπου 820 κάτοικοι της Ιουάτε εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται σε καταφύγια. Ο ισχυρός τυφώνας Lionrock ο οποίος συνοδευόταν από σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξε την Τρίτη το βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας. Πλημμύρες προκλήθηκαν από τον τυφώνα αυτόν και στη νήσο Χοκάιντο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5