Κόσμος

Φως στο «μυστήριο» του θανάτου του Οζάλ καλούνται να ρίξουν οι ιατροδικαστές

Εκταφή των οστών του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ πραγματοποιήθηκε με δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί αν έχει δηλητηριαστεί, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του.

Εργάτες, με τη συνοδεία ιατροδικαστών και παρουσία δικαστών, άνοιξαν τον τάφο του Οζάλ στο μαυσωλείο του που βρίσκεται στην περιοχή Ζεϊτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης.
 
Τοξικολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα οστά του Οζάλ, αλλά και στο έδαφος του τάφου για να μπορέσουν οι ειδικοί να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται σε δύο μήνες.
 
Ο Οζάλ εξελέγη πρόεδρος το 1989 και πέθανε το 1993, στη διάρκεια της θητείας του, από καρδιακή προσβολή. Ήταν 65 ετών.
 
Την περίοδο πριν τον θάνατό του, ο κουρδικής καταγωγής Οζάλ κατέβαλε προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων, του Κουρδικού.
 
Οι φήμες για τα αίτια του θανάτου του πολλαπλασιάστηκαν από τότε και τα μέλη της οικογένειάς του έκαναν λόγο για δηλητηρίαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ύποπτες οι συνθήκες θανάτου του Οζάλ! Θα ζητηθεί εκταφή”! – Κόσμος

Θα γίνει η εκταφή της σορού του Οζάλ – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η Μελάνια «μισεί» όταν χορεύει το «YMCA»: «Δεν είναι προεδρικό»
«Λέει, "Αγάπη μου, σε παρακαλώ μην χορέψεις", είπα, "μπορεί να μην είναι προεδρικό, αλλά προηγούμαι με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, οπότε είναι κάτι σημαντικό"» περιγράφει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ναργκίς Μοχαμαντί: Στο νοσοκομείο η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ιρανή ακτιβίστρια, έπειτα από «καρδιακή κρίση»
Η 54χρονη Μοχαμαντί κέρδισε το βραβείο ενώ βρισκόταν στη φυλακή για την εκστρατεία της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της κατάργησης της θανατικής ποινής στο Ιράν
Ναργκίς Μοχαμαντί