Κόσμος

Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στο Ιράκ: 60 νεκροί από την πύρινη κόλαση, πάνω από 10 οι αγνοούμενοι – Δείτε βίντεο

Ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά παιδιά - Το εμπορικό κέντρο είχε ανοίξει μόλις πριν από 5 ημέρες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Ιράκ όπου τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο, αργά την Τετάρτη (16.07.2025).

Πέρα από τους νεκρούς, υπάρχουν και πολλοί τραυματίες αλλά και 11 οι οποίοι αγνοούνται. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο 5όροφο εμπορικό κέντρο της πόλης Κουτ, στο ανατολικό Ιράκ.

Ανάμεσα στα θύματα είναι αρκετές γυναίκες και παιδιά.
 
«Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε περίπου 50 ανθρώπους, νεκρούς και τραυματίες, στην τραγική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ’ ένα εμπορικό κέντρο» δήλωσε ο κυβερνήτης Μοχάμεντ αλ-Μιγιάχι στο επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων INA.

Στα πλάνα που βγήκαν στο φως φαίνεται το κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και τους πυροσβέστες να πασχίζουν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Σε άλλα πλάνα φαίνονται άνθρωποι να βρίσκονται στην ταράτσα του φλεγόμενου κτιρίου και να παρακαλούν για βοήθεια.

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά, πλήθος κόσμου έτρεξε προς το εμπορικό κέντρο, περιμένοντας να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους.

Το εμπορικό κέντρο είχε ανοίξει πριν από μόλις 5 ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο. Δημοσιογράφος είπε πως είδε απανθρακωμένα πτώματα στο νοσοκομείο.

«Καταρτίσαμε ένα κατάλογο 59 θυμάτων, οι ταυτότητες των οποίων έχουν εξακριβωθεί, αλλά ένα πτώμα έχει απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθεί», δήλωσε στο Reuters υγειονομικός αξιωματούχος στην πόλη.

«Υπάρχουν περισσότερα πτώματα που δεν έχουν ακόμα περισυλλεγεί κάτω από τα συντρίμμια της φωτιάς», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της πόλης Άλι αλ-Μαγιάχι.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσα σε 48 ώρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA.

«Έχουμε καταθέσει αγωγές εναντίον του ιδιοκτήτη του κτιρίου και του εμπορικού κέντρου», δήλωσε, σύμφωνα με το INA, ο κυβερνήτης, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στην επαρχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
29
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση