Κόσμος

Φωτιά στη Γαλλία: Για 4η μέρα καίγεται η Κυανή Ακτή – 2 νεκροί και 63.000 στρέμματα καμένου δάσους

Μαίνεται η φωτιά στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας για τέταρτο 24ωρο. Η σφοδρή πυρκαγιά «δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί», δηλώνουν οι αρχές των υπηρεσιών πυρόσβεσης.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για τη φωτιά στην Κυανή Ακτή συγκλίνουν πως υπάρχει πιθανότητα εξάπλωσης, παρότι οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να είναι «ευνοϊκές», τόνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων κατάσβεσης νωρίτερα την Πέμπτη (19.08.2021).

«Η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά υπολογίζουμε στις σημερινές συνθήκες για να το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε βέβαιοι», ανέφερε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Μία πυρκαγιά οριοθετείται όταν η εξάπλωσή της σταματά. Στην συνέχεια ελέγχεται και τελικά σβήνει.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (16.08.2021) σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Τουλόν, έχει κατακάψει 63.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην ενδοχώρα της Κυανής Ακτής. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη φωτιά.

Περίπου 1.200 πυροσβέστες παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ δέκα χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (16.08.2021).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά