Κόσμος

Φτιάχνουν θεματικό πάρκο με Παρθενώνα και Σφίγγα

Αντίγραφα του Παρθενώνα και της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας έφτιαξε ένα νέο θεματικό πάρκο στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Το θεματικό πάρκο στο Lanzhou θέλει να γίνει ο νέος πόλος έλξης τουριστών, φτιάχνοντας αντίγραφα μνημείων από δύο αρχαίους πολιτισμούς. Η είδηση έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου ένα θεματικό πάρκο στην επαρχία Hebei κατεδάφισε ένα αντίγραφο φυσικού μεγέθους της Σφίγγας μετά από καταγγελία των αιγυπτιακών αρχών στην UNESCO.

Τα αντίγραφα του Παρθενώνα και της Σφίγγας έχουν χτιστεί σε μια έκταση 2,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων (667 στρεμμάτων). Το θεματικό πάρκο, που αναμένεται να κοστείσει 526 εκατομμύρια λίρες, είναι το πρώτο στάδιο ενός φιλόδοξου σχεδίου από την κυβέρνηση Lanzhou με την ελπίδα να αναβιώσει τη Silk Road κουλτούρα.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 31 Μαΐου δείχνουν πως τα αντίγραφα του Παρθενώνα και της Σφίγγας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το πάρκο, που βρίσκεται στην άκρη της ερήμου obi, θα περιλαμβάνει και αντίγραφα από άλλα διεθνή ορόσημα. “Δώσε μου μια μέρα και θα σου δείξω 1.000 χρόνια. Δώσε μου μια μέρα και θα σου δείξω όλο τον κόσμο” είναι το σλόγκαν του νέου θεματικού πάρκου.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου