Κόσμος

G7: Ανοιχτό… από τώρα να μην τα βρουν!

Η σύνοδος κορυφής (G7) ίσως ολοκληρωθεί χωρίς να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, κάτι που θα είναι ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η σύνοδος κορυφής της ομάδας των επτά (G7) η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία ενδέχεται να ολοκληρωθεί χωρίς να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, λόγω της διάστασης των απόψεων των χωρών-μελών της ειδικά για το εμπόριο και για το κλίμα, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK σήμερα.

Τι… παίζει με την G7;

Εάν το ενδεχόμενο αυτό γίνει πραγματικότητα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά αφότου άρχισαν οι συναντήσεις του είδους — το 1975 — που θα συμβεί, επισήμανε το NHK.

Η εξεύρεση κοινού τόπου μεταξύ των συμμάχων γίνεται ολοένα δυσκολότερη στην ετήσια αυτή συνάντηση, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαφωνεί κάθετα ως προς τον χειρισμό των θεμάτων τα τελευταία χρόνια με τις υπόλοιπες, ειδικά στα πεδία του εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι προτιμά διμερείς εμπορικές συμφωνίες, όχι πολυμερείς. Η κυβέρνησή του εξάλλου συνεχίζει τον εμπορικό πόλεμο στον οποίο έχει εμπλακεί με την Κίνα.

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αψηφώντας τις ενστάσεις των Ευρωπαίων.

Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί από την 24η ως την 26η Αυγούστου στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης