Κόσμος

Γαλλία: Μείωση στα κρούσματα κορονοϊού – Άρχισαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο 20.586 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, σε σχέση με 22.139 κρούσματα που είχαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 191 θανάτους το τελευταίο 24ωρο από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 78.794 το σύνολο των νεκρών στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας της χώρας. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 27.369 ασθενείς με Covid-19, λιγότεροι κατά 245 από χθες, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχή ημερήσια πτώση στους αριθμούς που αφορούν ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε 3.225, λιγότεροι κατά 20 σε σχέση με την Παρασκευή.

Ο αριθμός των πολιτών στη Γαλλία που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 ανέρχεται σε 1,86 εκατομμύριο, με 247.260 να έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα έλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, παραλαμβάνοντας 273.600 δόσεις.

Οι αρχικοί εμβολιασμοί προορίζονται για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ηλικίας κάτω των 65 ετών και οι πρώτοι έγιναν το Σάββατο. Μια δεύτερη παρτίδα με 304.800 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca θα παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 212
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες