Κόσμος

Γαλλία: Μετανάστες κατάφεραν να ανέβουν σε ένα φεριμπότ στο λιμάνι του Καλαί

Περίπου 50 μετανάστες κατάφεραν σήμερα να επιβιβαστούν σε ένα φεριμπότ στο λιμάνι του Καλαί, μετά τη λήξη μιας ειρηνικής διαδήλωσης 2.000 ανθρώπων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της "Ζούγκλας", με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία. 

Αργά το απόγευμα “μια ομάδα από 500 άτομα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο λιμάνι και 150 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν μέσα. Από αυτούς, οι 50 μπόρεσαν να ανέβουν σε ένα φεριμπότ” ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε.
Μέχρι και τις 18.30 (τοπική ώρα), αστυνομικοί επιχειρούσαν ακόμη να βγάλουν τους μετανάστες από το πλοίο ενώ οι υπόλοποι είχαν φύγει από τον χώρο του λιμανιού.

Το πλοίο στο οποίο ανέβηκαν οι 50 μετανάστες είναι το Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.
“Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Το καλοκαίρι είχε γίνει άλλη μία ανεπιτυχής προσπάθεια” μεταναστών να ανέβουν σε πλοία, ανέφερε ο οργανισμός διαχείρισης του λιμανιού του Καλαί.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, κυρίως από το Αφγανιστάν και από χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ζουν στη “Ζούγκλα”, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη οι συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας μετά το σημερινό φιάσκο - Αλληλοκατηγορούνται οι δυο πλευρές
Ο Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να κάνει μια στάση στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι