Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Γαλλία: Νέα σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τρεμπ – Υπό κράτηση φίλος του Λακντίμ

Γαλλία: Νέα σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τρεμπ – Υπό κράτηση φίλος του Λακντίμ

Υπό κράτηση τέθηκε ένας φίλους του Ραντουάν Λακντίμ, του δράστη των επιθέσεων στην Καρκασόν και την Τρεμπ, που σκότωσε 4 ανθρώπους.

Πρόκειται για έναν ανήλικο, γεννηθέντα το 2000 και δεν είναι η πρώτη σύλληψη οικείου προσώπου του Λακντίμ.

Το βράδυ της Παρασκευής (23.03.2018) συνελήφθη και μια κοπέλα πο κατά πάσα πιθανότητα ήταν η σύντροφός του.

Ακόμα… ψάχνονται στις αρχές

Την ίδια ώρα, ερευνητές προσπαθούν σήμερα να… καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους ο Ρεντουάν Λακντίμ, πέρασε ξαφνικά στη δράση σε μια στιγμή που οι αρχές πίστευαν πως δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο!

Νωρίτερα ο απολογισμός αυξήθηκε στους τέσσερις νεκρούς μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αντισυνταγματάρχη της Χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ.

“Τον παρακολουθούσαμε και… δεν τον είχαμε ικανό”

Γάλλος μαροκινής καταγωγής και 25 ετών, ο Ρεντουάν Λακντιμ πραγματοποίησε επιθέσεις χθες στη Καρκασόν και στη συνέχεια στη μικρή πόλη Τρεμπ που βρίσκεται κοντά στην Καρκασόν, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις της τάξης. Εμφανίσθηκε ως «ένας στρατιώτης» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία λίγο μετά ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η τελευταία επίθεση στη Γαλλία, η οποία από το 2015 έχει γίνει επανειλημμένα στόχος, είχε πραγματοποιηθεί πριν από περισσότερο από πέντε μήνες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, την 1η Οκτωβρίου 2017 στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας.

Πηγή: You Tube

«Είχαμε παρακολουθήσει» τον Ρεντουάν Λακντίμ «και πιστεύαμε πως δεν υπήρχε ριζοσπαστικοποίηση», όμως «πέρασε ξαφνικά στην πράξη», παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις