Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ο Μακρόν

Γαλλία: Στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ο Μακρόν
photo Reuters

Η Γαλλία στηρίζει τους Κούρδους της Συρία επανέλαβε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία αραβοκουρδικών δυνάμεων.

Ο Μακρόν έδωσε εγγυήσεις στους εκπροσώπους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για «τη συνέχιση της ενεργητικής στήριξης της Γαλλίας στη μάχη κατά του Νταές, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την κοινή ασφάλεια, και κυρίως για τη διαχείριση των τρομοκρατών μαχητών που έχουν αιχμαλωτιστεί και των οικογενειών τους», όπως διευκρίνισε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Στη διάρκεια της συνάντηση ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως θα δοθεί οικονομική βοήθεια «ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες και να επιτευχθεί η κοινωνικοοικονομική σταθεροποίηση των πολιτών στη Συρία».

Άλλωστε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν είχε ανακοινώσει την 1η Απριλίου την παροχή ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους καταυλισμούς εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, κυρίως σε αυτόν στην αλ Χολ, όπου ζουν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά αλλοδαπών που είχαν ενταχθεί στο ΙΚ.

Ο Μακρόν υπενθύμισε επίσης «τη δέσμευση της Γαλλίας στην ασφάλεια της Τουρκίας και στην αποκλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις