Κόσμος

Γαλλία: Τα συνδικάτα προκήρυξαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 6 Ιουνίου

Η Γαλλία συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της κόντρας συνδικάτων, πολιτών και Εμανουέλ Μακρόν με αφορμή το νέο νέο της κυβέρνησης για την αύξηση των ορίων ηλικίας στο συνταξιοδοτικό.

Τα συνδικάτα προκήρυξαν σήμερα (2.5.2023) νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία στις 6 Ιουνίου ως άλλη μια μαζική αντίδραση στο νόμο της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν για το συνταξιοδοτικό.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν δύο ημέρες πριν από την ψήφιση στην γαλλική Εθνοσυνέλευση πρότασης υπέρ της ανάκλησης του νέου νόμου για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Τα συνδικάτα έθεσαν επίσης δέσμη όρων και προϋποθέσεων για να παραστούν από κοινού σε συνάντηση με τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελίζαμπετ Μπορν.

Ωστόσο κάθε συνδικάτο έχει την διακριτική ευχέρεια να συναντηθεί μόνο του με την πρωθυπουργό της Γαλλίας. Κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το συνδικάτο CFDT που ιστορικά πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αύριο κρίνεται η τύχη του δημοψηφίσματος

Τέλος αύριο 3 Μαΐου το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα κρίνει αν είναι αποδεκτό το αίτημα της αριστερής αντιπολίτευσης για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες πρόσφυγες της αντιπολίτευσης στην γαλλική δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου.

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στην πάγια θέση της ότι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει γίνει νόμος του κράτους και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Τραμπ κατά CNN και New York Times: «Ψευδείς ειδήσεις – Καταστρέψαμε τα πυρηνικά του Ιράν ολοσχερώς»
Σύμφωνα με διαρροές από έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν εξουδετερώθηκε, αλλά μόνο καθυστέρησε «για μερικούς μήνες το πολύ»
Ντόναλντ Τραμπ
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 3
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18