Κόσμος

Γαλλία: Το λιμενικό διέσωσε 31 μετανάστες στη Μάγχη – Ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένα βρέφος

Το γαλλικό λιμενικό διέσωσε το Σάββατο 31 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένα βρέφος, που προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες για να φτάσουν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

Γύρω στις 6 το πρωί, ένα σκάφος του λιμενικού που εκτελούσε περιπολία εντόπισε δύο ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα βαρκάκι και διέτρεχαν κίνδυνο κοντά στο Πα-ντε-Καλέ και τους διέσωσε. Λίγο αργότερα, ένα φεριμπότ διέσωσε άλλους έξι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έναν που ήταν τραυματισμένος, κοντά στο Καλαί. Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην ξηρά με πλοιάριο της εθνικής εταιρείας θαλάσσιας διάσωσης SNSM.

Μερικές ώρες αργότερα, ένα εμπορικό πλοίο και ένα αλιευτικό ανέφεραν ότι εντόπισαν δύο βάρκες, μία στα βόρεια του Βισάν και την δεύτερη στα ανοιχτά της Δουνκέρκης. Συνολικά διασώθηκαν 23 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις χρειάζονταν κατεπείγουσα ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες διάσωσης, πρόκειται για τέσσερις Σουδανούς πρόσφυγες: μια γυναίκα, ένα παιδί 6 ετών, ένα βρέφος 18 μηνών και έναν άνδρα 30 ετών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό