Κόσμος

Γαλλία: Τραυματίστηκαν περισσότεροι από 400 διαδηλωτές με “κίτρινα γιλέκα” [pics]

Τα "κίτρινα γιλέκα", οι διαδηλωτές κατά της αύξησης του φόρου στα καύσιμα κατέκλυσαν την Γαλλία, ενώ συγκρούστηκαν και με την αστυνομία.

Πάνω από 400 άτομα – διαδηλωτές με τα “κίτρινα γιλέκα”-  τραυματίστηκαν, 14 εκ των οποίων σοβαρά, κατά τους αποκλεισμούς δρόμων που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των φόρων επί των καυσίμων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Κίτρινα γιλέκα

Η κινητοποίηση των διαδηλωτών με τα “κίτρινα γιλέκα” – από το χρώμα των γιλέκων που είναι υποχρεωμένοι να έχουν οι οδηγοί στα οχήματά τους σε περίπτωση ανάγκης – ξεκίνησε χθες το πρωί.

yellow vest

 

yellow vest

Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω λαμβάνοντας υπόψη μια νύχτα «με εντάσεις σε ορισμένα σημεία» οδικών μπλόκων, διευκρίνισε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Το πιο σοβαρό περιστατικό της ημέρας συνέβη χθες το πρωί με τον θάνατο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε από μια οδηγό σε ένα μπλόκο στη Σαβοΐα.

yellow vest

 

Περίπου 3.500 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας «σε περίπου 87 διαφορετικά σημεία». Ο αριθμός όσων συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα δυσαρέσκειας επίσης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 287.710 άτομα σε 2.034 σημεία, σύμφωνα με τον Καστανέρ. Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν 282 άτομα, εκ των οποίων 73 κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε χωράφι με κολοκύθες με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ για το Halloween
«Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα» έγραψε η Μέγκαν συνοδεύοντας το βίντεο που ανέβασε στο Instagram
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι