Κόσμος

Γάλλος υπουργός κατσαδιάζει την Τουρκία: Κάντε περισσότερα για τους πρόσφυγες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε σήμερα την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών και να ελεγχθούν καλύτερα οι μεταναστευτικές ροές.

Η Τουρκία διαδραματίζει έναν “απολύτως καθοριστικό” ρόλο ώστε “να προληφθούν οι αναχωρήσεις από τις τουρκικές ακτές προς την Ελλάδα και για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στις ευρωπαϊκές αρχές” από το τουρκικό έδαφος”, είπε ο Καζνέβ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Εφκάν Αλά.

Ο ρόλος της Άγκυρας είναι επίσης ζωτικής σημασίας “για να ενισχυθεί ο αγώνας εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακινητών”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου ένα “σχέδιο δράσης” που προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους ότι θα ελέγχουν καλύτερα τα σύνορα της χώρας και θα καταπολεμήσουν τα δίκτυα διακινητών. Όμως οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η συμφωνία αυτή καθυστερεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο Γάλλος υπουργός έκρινε απαραίτητο να “ενισχυθεί γρήγορα” η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Εφκάν Αλά από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υποδεχτεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους” και ότι, αν συμπεριληφθούν και οι εκτοπισμένοι από άλλες χώρες, όπως το Ιράκ, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων “ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια”. Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του επειδή “η διεθνής κοινότητα δεν έδωσε προσοχή (…) μολονότι η Τουρκία μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια” για τους πρόσφυγες.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr