Κόσμος

Γενς Στόλτενμπεργκ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν κι άλλο τις αμυντικές τους δαπάνες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένει ότι τα κράτη μέλη της συμμαχίας θα αυξήσουν τον τρέχοντα στόχο για τις αμυντικές δαπάνες τους, που είναι αυτή τη στιγμή στο 2% του ΑΕΠ τους, όταν συναντηθούν για τη σύνοδο κορυφής τους τον Ιούλιο στο Βίλνιους.

«Υποθέτω ότι θα υπάρξει ένας νέος στόχος για τις αμυντικές δαπάνες όταν συναντηθούμε για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους φέτος τον Ιούλιο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη Welt.

«Ο στόχος του 2% ήταν αρχικά για μια δεκαετία, δηλαδή μέχρι το 2024, έτσι πρέπει τώρα να τον επικαιροποιήσουμε».

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως δεν μπορεί να πει σε τι θα συμφωνήσουν τα κράτη μέλη. «Όμως υποθέτω ότι θα είναι ένας στόχος πιο φιλόδοξος από πριν, επειδή όλοι βλέπουν πως χρειάζεται να επενδύσουμε περισσότερο», πρόσθεσε.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι το Φεβρουάριο, πολλοί σύμμαχοι έχουν αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες τους. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός και έξι τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν στην Πενσιλβάνια
Το περιστατικό στο πρώτο ιστορικά Μαύρο πανεπιστήμιο έγινε μία ημέρα αφότου πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσινγκτον, επίσης Μαύρο πανεπιστήμιο
πανεπιστήμιο
Στην «αντεπίθεση» η Βενεζουέλα: Ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια μετά τις απειλές Τραμπ για χερσαίες επιχειρήσεις
«Διεξάγουμε άσκηση υπεράσπισης των ακτών για να προστατευτούμε όχι μόνο από στρατιωτικές απειλές αλλά και από τη διακίνηση ναρκωτικών, τις τρομοκρατικές απειλές και τις μυστικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας
Στρατός