Κόσμος

Γεωργία: Χιλιαδες πολίτες εγκαταλείπουν την Τιφλίδα λόγω κορονϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χιλιάδες κόσμου φεύγουν μαζικά από σήμερα από την Τιφλίδα, πρωτεύουσα στη Γεωργία, καθώς η πόλη μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης θα κλείσουν όλες οι προσβάσεις προς και από την Τιφλίδα και οι κάτοικοι φεύγουν για άλλα μέρη στη Γεωργία.

Από το πρωί, τεράστια μποτιλιαρίσματα είχαν σχηματιστεί στις εξόδους της πρωτεύουσας, αφού ολόκληρες οικογένειες προτιμούν να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στα εξοχικά τους στη Γεωργία.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Γκαχάρια διέταξε την παράταση των περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 10 Μαΐου. Από απόψε και για τις επόμενες δέκα ημέρες θα κλείσουν όλες οι είσοδοι των τεσσάρων μεγάλων πόλεων: της πρωτεύουσας, του Ρουστάβι, του Μπατούμι και του Κουτάισι.

«Φεύγουμε σήμερα γιατί η πόλη θα αποκλειστεί το βράδυ (…) Καλύτερα στο χωριό, παρά να κλειστούμε σ’ ένα διαμέρισμα», εξήγησε ο Τινατίν Καπανάτζε, 24 ετών, ένας από τους πολλούς κατοίκους που επέλεξαν να φύγουν.

Στη Γεωργία έχουν καταγραφεί 306 κρούσματα της Covid-19 και τρεις θάνατοι. Όμως χθες καταγράφηκαν άλλα 26 κρούσματα, αριθμός-ρεκόρ για μία ημέρα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Η υπουργός Υγείας Εκατερίνε Τικαράτζε εξήγησε σήμερα ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια επιδημία αν πάρει μεγάλες διαστάσεις, γιατί δεν υπάρχει επαρκές, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα