Κόσμος

Γερμανία: Ιρανός επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι και έπεσε νεκρός από τα πυρά τους

Νεκρός είναι ένας 34χρονος Ιρανός που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς λίγο πριν εξουδετερωθεί από τα πυρά τους κοντά στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Ο άνδρας με καταγωγή από το Ιράν, φέρεται να επιτέθηκε πρώτα φραστικά σε αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην περιοχή Λάουφ αν ντερ Πέγκνιτς, κοντά στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Όταν εκείνοι τον απέπεμψαν, ο 34χρονος συνέχισε να τους προκαλεί και, όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο, τους απείλησε με μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πρώτα σπρέι πιπεριού, πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και τελικά πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άνδρα στην κοιλιακή χώρα.

Στον τραυματία παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν έκανε λόγο για «αυτοάμυνα» από την πλευρά των αστυνομικών, τονίζοντας ότι είναι ωστόσο λυπηρό ότι ο άνθρωπος πέθανε.

«Δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς αυτού του είδους τα περιστατικά», δήλωσε ο κ. Χέρμαν, παραπέμποντας στην δολοφονία του αστυνομικού στο Μανχάιμ από 24χρονο Αφγανό και στην πρόσφατη δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Φίλιππου Τσάνη από έναν 18χρονο Σύρο στο Μπαντ Οϊενχάουζεν.

Σύμφωνα με την Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, ο Ιρανός, ο οποίος είχε φθάσει στην Γερμανία το 2015, είχε υποβάλει αίτηση ασύλου η οποία είχε απορριφθεί και ήταν ήδη σεσημασμένος, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι