Κόσμος

Γερμανία – Κορονοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 300.000 μαθητές και 30.000 δάσκαλοι

Περισσότεροι από 300.000 μαθητές και 30.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτές τις μέρες σε καραντίνα σε όλη την Γερμανία λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Και αυτό, όπως σημειώνει η Γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών, έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερα σχολεία να παραμένουν κλειστά.

«Σταδιακά κλείνουν όλο και πιο πολλά σχολεία απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Οι πολιτικοί έχουν αποσυρθεί και τώρα αποφασίζουν οι υγειονομικοί», δήλωσε στην BILD ο Πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ, ενώ ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», έκανε λόγο για «αποτυχία» των μέτρων για τον κορονοϊό στα σχολεία. «Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά με κάθε κόστος», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα αποφευχθεί ένα γενικό κλείσιμο των σχολείων. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα όσο συνεχίζεται η εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων», επισήμανε και πρότεινε να γίνει καθολική εφαρμογή του κανόνα της τήρησης απόστασης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας ‘Ανγια Κάρλιτσεκ τάχθηκε ήδη χθες υπέρ της γενικής υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε όλα τα σχολεία, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου έξαρσης του κορονοϊού, ενώ ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κρίστοφ Πλος, πρότεινε να εγκατασταθούν διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μεταξύ των θρανίων και συστήματα εξαερισμού σε όλες τις σχολικές αίθουσες,τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση «παραλύει τις οικογένειες».

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν δύο μέρες νωρίτερα – στις 21 αντί στις 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαφές την συγκεκριμένη περίοδο και να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων στις οικογενειακές συγκεντρώσεις. «Ανοιχτός» σε ένα τέτοιο μέτρο, καθώς και στη διεύρυνση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα σχολεία εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι