Κόσμος

Γερμανία: Νοσοκομεία και κλινικές κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του κόστους ενέργειας

Μπροστά στο κίνδυνο χρεοκοπίας βρίσκονται νοσοκομεία και κλινικές στην Γερμανία εξαιτίας των τιμών της ενέργειας. Αυτό ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και στ’ αλήθεια δραστικά, θα υπάρξουν κλεισίματα» νοσοκομείων και κλινικών, τόνισε ο Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD της Γερμανίας.

Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ την Τρίτη. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς προτού συζητήσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.

Αν και αμφισβήτησε τον αριθμό αυτό, ο Λάουτερμπαχ συμφώνησε ότι «τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες».

Στη Γερμανία των 83 και πλέον εκατ. κατοίκων λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο