Κόσμος

Γερμανία: Πανεπιστήμιο αφαίρεσε διδακτορικό πρώην υπουργού λόγω «εξαπάτησης»

Τον διδακτορικό τίτλο της πρώην υπουργού Οικογένειας στη Γερμανία, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, αφαίρεσε την Πέμπτη (10/6) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Το Ίδρυμα έκρινε ότι η κ. Γκίφεϊ εξασφάλισε «μέσω εξαπάτησης σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία των ακαδημαϊκών επιδόσεών της».

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω τη δήλωσή μου, ότι έγραψα την εργασία μου σύμφωνα με όσα γνωρίζω και πιστεύω», δήλωσε η πρώην υπουργού Οικογένειας στη Γερμανία, Φραντσίσκα Γκίφεϊ. Εξέφρασε δε τη λύπη της για τα «λάθη που έγιναν κατά την προετοιμασία της εργασίας», τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει το Πανεπιστήμιο.

Η Φραντσίσκα Γκίφεϊ παραιτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από το υπουργείο Οικογένειας, αλλά σκοπεύει να είναι υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για τη Δημαρχία του Βερολίνου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Franziska Giffey germany reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: Στα γαλανόλευκα  η 5η λεωφόρος του Μανχάταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Παρέλαση στη Νέα Υόρκη
«Μείνετε κάτω»: Πως το λαμπερό δείπνο του Λευκού Οίκου παρουσία Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σε πανδαιμόνιο
Οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν πως κατάφερε να φέρει όπλα στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο 31χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Χίλτον της Ουάσινγκτον