Κόσμος

Γερμανία: Τελικά… “άκυρο” στην υπουργοποίηση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Την απομάκρυνση - και όχι την αναβάθμιση- του πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν σχεδιάζει τελικά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Ο κ. Μάασεν βρέθηκε πριν από λίγους μήνες στο επίκεντρο ενδοκυβερνητικής διαμάχης, όταν διέψευσε δημοσίως την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε μιλήσει για «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να μην τον απολύσει, επρόκειτο να τον αναβαθμίσει σε ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφάλειας. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του dpa, στην επιστολή αποχώρησής του από την Υπηρεσία του, ο κ. Μάασεν εξέφραζε κριτική για μέρος της κυβέρνησης, ενώ υπερασπιζόταν την άποψή του σχετικά με τα γεγονότα στο Κέμνιτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Daily Sabah: Η Τουρκία φαντασιώνεται περιφερειακή «ηγεμονία στη Μεσόγειο» – Η συνεργασία ισχύος με την Ισπανία που «εξαπλώνεται» από Γιβραλτάρ μέχρι Συρία
Βλέψεις για μία συνεργασία ισχύος με την Ισπανία έχει η Τουρκία, σύμφωνα με την Daily Sabah - Η επανασχεδίαση του χάρτη της Μεσογείου και οι βλέψεις για αποδυνάμωση του «μπλοκ» Γαλλία - Ελλάδα - Ισραήλ
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, Oruc Reis, στη Μεσόγειο