Κόσμος

Γερμανικός τύπος: Εθνική καταστροφή η νίκη ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

''Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία'' αναφέρουν γερμανικά μέσα.

Οι «δύο εθνικές καταστροφές» των εκλογών

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολιάζει ο γερμανικός τύπος, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις επιτυχίες των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

«Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία», παρατηρεί η γερμανική General-Anzeiger της Βόννης.

Όπως διευκρινίζει στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων, η ΕΕ τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά.

Στην περίπτωση της γειτονικής μας Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα».

Για το ίδιο θέμα, η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Σε όλη την γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στην ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για “γκουρού“. Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς πατέρας και γιος σκόρπιζαν τον θάνατο επί 10 λεπτά στο Σίδνεϊ - Τα νόμιμα όπλα και οι έρευνες για τη σχέση του 24χρονου με το ISIS
«Οποιοσδήποτε θα ευχόταν να έχει έναν γιο σαν τον δικό μου», λέει η μητέρα του μικρότερου δράστη - Στους 40 οι τραυματίες, 5 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση - 6 πυροβόλα όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή του ο μεγαλύτερος δράστης
REUTERS
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
12
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί