Κόσμος

Για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν κατηγορείται μια Αμερικανίδα πρώην πράκτορας

Μια πρώην πράκτορας της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ διώκεται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης η Μόνικα Γουίτ φέρεται να διέφυγε στον Ιράν το 2013 για ιδεολογικούς λόγους ενώ το διάστημα 1997-2008 υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία, αρχικά στην υπηρεσία αντικατασκοπείας και στη συνέχεια, μέχρι το 2010, ως σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Τζον Ντίμερες, η Γουίτ “αποκάλυψε στο καθεστώς στο Ιράν ένα απόρρητο πρόγραμμα πληροφοριών καθώς και την ταυτότητα ενός πράκτορα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

“Είναι μια θλιβερή ημέρα για τις ΗΠΑ όταν ένας πολίτης της χώρας την προδίδει. Είναι ακόμη πιο θλιβερό όταν πρόκειται για ένα μέλος των ενόπλων δυνάμεων”, σχολίασε ο Ντίμερς, ενώ σε βάρος της έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ