Site icon NewsIT
20:41 Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Γιατί δεν αναγνωρίστηκε ως “μακεδονική” η γλώσσα των Σκοπίων το 1977

Πριν από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε ότι στην ουσία το Σκοπιανό "έκλεισε". Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και είναι πολλά τα ερωτήματα και οι ανησυχίες που εγείρει αυτού του είδους η επίλυση.

Το θέμα της γλώσσας δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα, καθώς ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι είχε ήδη αναγνωριστεί ως “μακεδονική” από το 1977.

Αξίζει να τονίσουμε ότι γνωστός γλωσσολόγος τόνισε πρόσφατα ότι είναι άλλο πράγμα πως ονόμαζαν και ονομάζουν από το 1940 οι Σκοπιανοί τη γλώσσα τους (ψευδώνυμα ως «μακεδονική») και άλλο να την αναγνωρίσουμε εμείς επισήμως με αυτό το όνομα, αποδεχόμενοι έτσι την προϋπόθεση μιας ψευδούς ταυτότητας.

Γιατί δεν αναγνωρίστηκε ως “μακεδονική” η γλώσσα των Σκοπίων το 1977 στην ουσία και γιατί είναι σημαντικό να το έχουμε στο νου μας σήμερα στο onalert.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version