Site icon NewsIT
23:47 | 23.06.25

Γκουτέρες: Oι υπεύθυνοι για την τρομοκρατική επίθεση στον Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό πρέπει να λογοδοτήσουν

Μέλος της πολιτικής άμυνας επιθεωρεί τις ζημιές μετά την έκρηξη που συγκλόνισε την εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Μέλος της πολιτικής άμυνας επιθεωρεί τις ζημιές μετά την έκρηξη που συγκλόνισε την εκκλησία του Προφήτη Ηλία / REUTERS/Firas Makdesi

Newsit Newsroom

Η επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να λογοδοτήσουν, σημειώνοντας ότι οι συριακές μεταβατικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη για το μακελειό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, στο Ισλαμικό Κράτος (ISIL) μετά από προκαταρκτική έρευνα.

Ζήτησε, επίσης, τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του ΟΗΕ να στηρίξει τον συριακό λαό στην επιδίωξη του για ειρήνη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

«Eχουμε δει τις μειονότητες στη Συρία να δοκιμάζονται. Πιστεύω επίσης ότι έχουμε δει την κυβέρνηση να καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καθησυχάσει αυτές τις μειονότητες. Είναι επιτακτικό οι μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν ότι όλες οι μειονότητες είτε είναι θρησκευτικές, είτε εθνοτικές, είτε άλλες αισθάνονται ευπρόσδεκτες και ότι η φωνή τους ακούγεται στη Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία /Reuters
REUTERS/Firas Makdesi
The White Helmets / Handout via REUTERS

Η τρομοκρατική επίθεση από καμικάζι αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version