Κόσμος

Γκραν Κανάρια: Βίντεο από τη στιγμή που 18χρονος πέφτει νεκρός από πυρά της ισπανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 5 φορές τον νεαρό ο οποίος λίγο νωρίτερα προσπάθησε να τους μαχαιρώσει - Παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού

Σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο (17.05.2025) στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια. Ένας 18χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε μέλη της αστυνομίας της Ισπανίας, με αποτέλεσμα οι άνδρες να ανοίξουν πυρ και να τον σκοτώσουν στη μέση του δρόμου. Τη στιγμή της δολοφονίας, γύρω από τους αστυνομικούς και τον νεαρό, βρίσκονταν αθώοι τουρίστες που ούρλιαζαν και έτρεχαν να σωθούν.

Το θανατηφόρο επεισόδιο ανάμεσα στον νεαρό και τους αστυνομικούς έγινε όταν ο 18χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια για να φτάσει στην πατρίδα του τη Γκάμπια, ενώ το το εισιτήριό του είχε ημερομηνία για άλλη ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ξέσπασε βίαια απέναντι στο προσωπικό ενώ όταν το μαχαίρι που κουβαλούσε στην τσάντα του, ενεργοποίησε τον ανιχνευτή μετάλλων. Τότε ο 18χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αναφέρει η Daily Mail.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, ένας οδηγός ταξί, κατήγγειλε στην αστυνομία πως ο 18χρονος του είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα δυνάμεις να σπεύσουν στο αεροδρόμιο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν αλλά ο 18χρονος επιχείρησε να τους επιτεθεί. Τότε οι αρχές τον πυροβόλησαν 5 φορές με αποτέλεσμα η μία από τις σφαίρες να τον πετύχει στον λαιμό.

Σε βίντεο ντοκουμέντα που βγήκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται η στιγμή που ο δράστης δέχεται τις σφαίρες.

Λίγο νωρίτερα ο 18χρονος ορμάει πάνω στους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια τρέχει κατά των τουριστών.

Οι αστυνομικοί τότε σηκώνουν τα όπλα και τον πυροβολούν.

Δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα:

Η υπόθεση δολοφονίας του 18χρονου έχει προκαλέσει την έρευνα σε βάρος των αστυνομικών ώστε να διαπιστωθούν αν υπάρχουν ευθύνες.

Ο Ιμπόν Ντομίνγκεζ, εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης Jupol, χαρακτήρισε την αντίδραση των αστυνομικών «σύμφωνη με τους κανόνες», τονίζοντας ότι ο δράστης «θα μπορούσε εύκολα να είχε σκοτώσει έναν από τους αστυνομικούς».

Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την ταυτότητα του 18χρονου ούτε έχουν επιβεβαιώσει εάν ο νεαρός είχε προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια, ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους μεταφορών της Ισπανίας με σχεδόν 14 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, είναι γνωστό για τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, καθιστώντας το περιστατικό ιδιαίτερα σπάνιο και ανησυχητικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βανς κάλεσε τον Πάπα στις ΗΠΑ και του δώρισε ποδοσφαιρική μπλούζα με το όνομά του και το νούμερο 14
Ο Βανς επέδωσε στον Πάπα μία επιστολή, λέγοντας ότι είναι από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, οι οποίοι «σας προσκαλούν να έρθετε»
ALESSIA GIULIANI