Κόσμος

Γραμματέας Interpol: Προειδοποιήσεις για ISIS νο2 και νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων

Ανησυχητικές προβλέπεις από τον γενικό γραμματέα της Interpol. Προειδοποιεί για νέο "Ισλαμικό κράτος" που θα σπείρει ξανά τον τρόμο. Προβλέπει νέες πολύνεκρες επιθέσεις ανά τον κόσμο.

Για κίνδυνο για ένα νέο κύμα ενεργειών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Interpol, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, καθώς άτομα που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας αδικήματα, που συνδέονται με την τρομοκρατία, θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια.

Σε πολλούς από τους καταδικασμένους για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων ή για διασυνδέσεις με αυτές, επιβλήθηκαν μικρές ποινές φυλάκισης «2,3,4 ή 5 ετών», ελλείψει απτών στοιχείων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις, τόνισε ο Στοκ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Σε πολλά μέρη του κόσμου…αυτές οι γενιές πρώιμων υποστηρικτών, πρώιμων τρομοκρατών θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε.

Ενδεχόμενο για “ISIS 2”

Οι αποφυλακίσεις αυτές μπορεί να επιφέρουν μια δεύτερη εκδοχή του Ισλαμικού Κράτους «ISIS 2.0», προειδοποίησε.

«Με τον ISIS ηττημένο γεωγραφικά, αυτά τα άτομα είτε θα αποπειραθούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές στην νοτιοανατολική Ασία ή Αφρική, ή να περιμένουν στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν επιθέσεις», προέβλεψε ο Στοκ.

Η βάση δεδομένων που διαθέτει η Interpol σε ψεύτικα και κλεμμένα έγγραφα ταυτότητας αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στην καταπολέμηση μελλοντικών κινήσεων των επίδοξων τρομοκρατών, που συχνά χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες, συμπλήρωσε.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει αναπτύξει μια βάση δεδομένων 44.000 προφίλ ξένων μαχητών που εντάχθηκαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και το Ιράκ, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που οδήγησε στον θάνατο 279 ανθρώπους
Ειδικοί έχουν επισημάνει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια της καταστροφής, που συγκαταλέγεται στις χειρότερες των τελευταίων χρόνων
Το κατεστραμμένο αεροπλάνο στην Ινδία
Χιλιάδες πολίτες της νότιας Ευρώπης διαδηλώνουν για τον υπερτουρισμό: Με νεροπίστολα αντιδρούν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης
Ρεκόρ αριθμού τουριστών αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Ισπανία και η Γαλλία - Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης διαμαρτύρονται για την αύξηση των ενοικίων που έχει προκαλέσει ο μαζικός τουρισμός
Φωτογραφία Reuters 1