Κόσμος

Γροιλανδία: Απολύθηκε γιατί δε συνεμορφώθη η διοικητής της αμερικανικής βάσης

Θεωρήθηκε ότι ήταν «εκτός γραμμής» μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην αμερικανική βάση

Η διοικητής της αμερικανικής βάσης στην Γροιλανδία αποπέμφθηκε εξαιτίας της κριτικής που άσκησε στην πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στο νησί της Αρκτικής, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.

«Οι διοικητές οφείλουν να σέβονται τους αυστηρότερους κανόνες συμπεριφοράς, κυρίως σε ό,τι αφορά την αμεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της Space Force των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Σον Παρνέλ, έγραψε στο Χ ότι «οι ενέργειες που έχουν ως στόχο να διαταράξουν την διοικητική αλυσίδα και να τορπιλίσουν το πρόγραμμα του προέδρου Τραμπ δεν θα γίνουν ανεκτές στο υπουργείο Άμυνας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα military.com, η Σουζάνα Μάγερς πήρε αποστάσεις από τις επικρίσεις που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς, κατά την επίσκεψή του στην βάση στις 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο Βανς επετέθη στην Δανία για την Γροιλανδία κατηγορώντας την Κοπεγχάγη ότι «παραμέλησε την ασφάλεια» του αυτόνομου αρκτικού εδάφους.

Η επίσκεψή του έγινε εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει η διατύπωση της επιδίωξης του Τραμπ «να προσαρτήσει» την Γροιλανδία, από την οποία εισπράττει την απάντηση ότι δεν διατίθεται προς πώληση.

Ο Τζέι Ντι Βανς
Ο Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία / Jim Watson/Pool via REUTERS/File Photo

Η διοικητής Σουζάνα Μάγερς απηύθυνε τότε email σε ολόκληρο το προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, της αμερικανικής βάσης της Γροιλανδίας όπου έγραφε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι καταλαβαίνω την σημερινή πολιτική, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι οι προβληματισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης που συζητήθηκαν από τον αντιπρόεδρο Βανς δεν συμπίπτουν με τους προβληματισμούς της αεροπορικής βάσης του Πίτουφικ».

Το κείμενο του email δημοσιεύθηκε στο military.com.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Ιράν στον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθούμε επίθεση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες του Ιράν κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών
Ντόναλντ Τραμπ
Φλέγεται το Ιράν: Επεμβαίνει ο στρατός για να καταστείλει τις διαδηλώσεις – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι θα «προστατεύσει αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντα, τις στρατηγικές υποδομές και τη δημόσια περιουσία» - Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ η χώρα
Ιράν
8
«Είμαστε μαχητές, μην λυπάστε» το μήνυμα Μαδούρο από τη φυλακή - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα
Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Βενεζουέλας κρατείται σε αμερικανικές φυλακές, μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες, εν αναμονή της δίκης του
Ο συλληφθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο
6