Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Air Moldova ζητά να αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις προς τη Ρωσία

Η Air Moldova ζητά να αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις προς τη Ρωσία

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Μολδαβίας, η εταιρεία Air Moldova, ελπίζει ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας από την 1η Οκτωβρίου, τις οποίες είχε διακόψει με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων αιτημάτων από πολίτες της Μολδαβίας που ζουν στη Ρωσία και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η επανάληψη των δρομολογίων πρέπει να εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή αεροπλοΐας της Μολδαβίας. Καθώς ο ουκρανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει, η πορεία που θα ακολουθούν τα αεροπλάνα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που ίσχυε πριν από τον πόλεμο. Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ότι θα εξετάσει το αίτημα της Air Moldova «από την άποψη της ασφάλειας και της προστασίας των καταναλωτών».

Οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας μειώθηκαν δραματικά μετά την εισβολή, καθώς και οι δύο πλευρές έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους η μία για τα αεροπλάνα της άλλης. Από τότε πραγματοποιούνται ελάχιστες πτήσεις, μέσω αεροδρομίων εκτός της ΕΕ, όπως της Κωνσταντινούπολης, του Βελιγραδίου και του Ντουμπάι.

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης τον εναέριο χώρο της μετά την εισβολή αλλά τον ξανάνοιξε εν μέρει ένα μήνα αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις