Κόσμος

Η Corriere della Sera “αποθεώνει” την χώρα μας! Η Ελλάδα αφήνει πίσω την λιτότητα και αυξάνει τις συντάξεις!

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα, από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η Corriere della Sera αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή και ειδικότερα στο ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και τα σενάρια «καταστροφολογίας» τελείωσαν.

Παράλληλα, η Corriere della Sera , με αναφορά σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γράφει ότι ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως θα εφαρμοστεί αύξηση των συντάξεων για σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες, από την 1η Ιανουαρίου και ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τους συνταξιούχους.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στην πραγματικότητα, η αύξηση δεν θα ξεπερνά, στους περισσότερους, τα είκοσι ευρώ τον μήνα, αλλά υπογραμμίζει ότι «είναι το πρώτο μέτρο κοινωνικής επανόρθωσης που αποφασίζεται από την κυβέρνηση της Αθήνας, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση.

«Η Ελλάδα έχει επίσημα αφήσει πίσω της την εποχή των προγραμμάτων διάσωσης, όπως επιβεβαίωσε στις 20 Αυγούστου και γραπτό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM», καταλήγει η Corriere.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ