Κόσμος

Η Φινλανδία γίνεται αύριο το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θα γίνει αύριο (4.4.2023) το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας. Αυτό τόνισε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει πριν από λίγα λεπτά η φινλανδική προεδρία.

«Αύριο, θα υποδεχθούμε την Φινλανδία ως 31ο μέλος», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρινίζοντας ότι η φινλανδική σημαία θα υψωθεί στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες το απόγευμα.

«Πραγματικά, είναι μία ιστoρική ημέρα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα της Σουηδίας, η οποία μπλοκάρεται από την Τουρκία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εμφανίσθηκε αισιόδοξος.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Σουηδία θα γίνει επίσης μέλος του ΝΑΤΟ. Τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για μένα αποτελεί προτεραιότητα να διασφαλισθεί ότι αυτό θα γίνει επίσης σύντομα δυνατό».

Η Σουηδία, όπως και η Φινλανδία, έχει το καθεστώς της προσκεκλημένης χώρα στο ΝΑΤΟ.

https://twitter.com/its_maria012/status/1642849401269030912?s=20

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε επίσης την «άμεση απελευθέρωση» του Αμερικανού δημοσιογράφου Ίβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Ρωσία, τον οποίο η Μόσχα κατηγορεί για «κατασκοπεία».

«Η σύλληψή του είναι πολύ ανησυχητική. Είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η ελευθερία του Τύπου, τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, το δικαίωμα να θέτουν ερωτήσεις και να κάνουν την δουλειά τους. Για τον λόγο αυτόν ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του», είπε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5