Υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ να «αμύνεται» τάσσονται οι ηγέτες της G7, ενώ την ίδια στιγμή σε κοινή ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
Στην ανακοίνωση της G7 από τις επτά πιο βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου μετά τη σύνοδο των ηγετών τους στον δυτικό Καναδά, το Ιράν χαρακτηρίζεται «η κύρια πηγή αστάθειας και τρομοκρατίας» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι ηγέτες των επτά κρατών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς) τονίζουν ακόμη πως το Ιράν «δεν μπορεί ποτέ να έχει πυρηνικό όπλο» και υποστηρίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ.
Καλούν για «ευρύτερη αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα».