Συμβαίνει τώρα:
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός, το κέντρο της Αθήνας και η Κηφισίας
Κόσμος

Η Γερμανία δεν πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, δήλωσε ότι «δεν θα είχε νόημα αν προσθέταμε στις 16 χώρες, που διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις κατά του ISIS, ακόμη μια».

Σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες στην Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογο του, Ιωάννη Κασουλίδη, και απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του, ο κ. Στάινμαϊερ ανέφερε ότι πρέπει να καλυφθεί ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Γερμανία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο υπ’ αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία των αρχών ασφαλείας της ΕΕ, με στόχο “να μειώσουμε τον κίνδυνο επανάληψης στο μέλλον τέτοιων επιθέσεων”. Επίσης, δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και μια διαδικασία συνομιλιών στη Βιέννη, κάτι που θεώρησε ως ελπιδοφόρα εξέλιξη προς την κατεύθυνση του τερματισμού του πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Στάινμαϊερ ανέφερε ότι η χώρα του είναι μέρος της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας και ότι από πολύ νωρίς επέλεξε να στηρίξει στρατιωτικά, ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους τζιχαντιστές.

Για το Κυπριακό, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει «μια ιστορική ευκαιρία» για επίλυσή του, η οποία όπως είπε, αν χαθεί, πιθανόν να μην επιστρέψει σύντομα – και πρόσθεσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών. Ο κ. Στάινμάιερ ανέφερε ότι η παρουσία του στην Κύπρο αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, φανερώνει την αλληλεγγύη της Γερμανίας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού, και το μεγάλο της ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει βοήθεια, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διμερές επίπεδο, στηρίζοντας όσους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο γερμανός ΥΠΕΞ είπε ότι συζήτησαν για την ανάγκη μιας στενότερης συνεργασίας στον οικονομικό τομέα και έδωσε έμφαση στον τουρισμό και την ενέργεια και κυρίως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι συζήτησαν με λεπτομέρεια για τις διμερείς τους σχέσεις και ότι εξέτασαν νέους τομείς πιθανών συνεργασιών, λέγοντας ότι υπάρχουν τομείς που είναι πολλά υποσχόμενοι. Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ενημέρωσε τον ομόλογο του και για την ενεργειακή συνεργασία της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Η Κύπρος, κατέληξε ο κ. Κασουλίδης, συμφωνεί με τη Γερμανία στα πλείστα ζητήματα που συζητούνται στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως για το θέμα της Συρίας, της Λιβύης, της ειρηνευτικής προσπάθειας στη Μέση Ανατολή και της συμφωνίας με το Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους 27 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές, τα 25 παιδιά - Η Τρίτη κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους
Φοιτητές υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, 25 παιδιά και ο πιλότος είναι οι 26 από τους 27 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές ερευνούν το σημείο μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε κτίριο που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη του Milestone School and College, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν