Κόσμος

“Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία”

Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της, ύστερα από το κύμα σκανδάλων παιδεραστίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, γράφουν οι Times.

“Το ότι ένας θεσμός τόσο βαθιά ριζωμένος στη ζωή μιας κοινωνίας […] χάνει ξαφνικά κάθε αξιοπιστία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Εκκλησία, αποτελεί πρόβλημα και για όλο τον λαό της Ιρλανδίας”, δήλωσε ο Ρόουαν Γουίλιαμς σε συνέντευξη την οποία θα μεταδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το BBC, και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ρόουαν Γουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, εκτιμά ότι το σκάνδαλο που πλήττει και την -καθολική- Εκκλησία της Ιρλανδίας, είναι ένας “κολοσσιαίος τραυματισμός”.

“Συζητούσα πρόσφατα με έναν ιρλανδό φίλο μου, ο οποίος μού είπε ότι είναι πλέον δύσκολο σε ορισμένες περιοχές της Ιρλανδίας να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο με το κολάρο του ιερέα”, πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσφατες εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η ιρλανδική καθολική εκκλησία απέκρυπτε επί δεκαετίες σεξουαλικές κακοποιήσεις εκατοντάδων παιδιών από ιερείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανική αεροπορική εταιρεία υποχρέωσε Γάλλους Εβραίους εφήβους να αποβιβαστούν από αεροσκάφος
Η CEO της εταιρείας «τον διαβεβαίωσε πως μια ενδελεχής εσωτερική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας θα διαβιβαστούν στις γαλλικές και ισπανικές αρχές»
Αεροσκάφος της Vueling