Κόσμος

Η Μέρκελ ακύρωσε τα Χριστούγεννα και το… Gluehwein στη Γερμανία

Όχι μόνο δεν χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη Γερμανία ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά την Κυριακή (13.12.2020) η Άγνκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ακόμη πιο σκληρό lockdown. Με κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία και φυσικά χωρίς… οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο.

Πέρα από τις χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές που δεν θα στηθούν λόγω lockdown, πέρα από τις βόλτες και τις επισκέψεις που θα χάσουν οι πολίτες εξαιτίας των νέων μέτρων στη Γερμανία, θα χάσουν και κάτι ακόμα: το παραδοσιακό ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως “Gluehwein”, που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Click4more Η Γερμανία σε αυστηρό lockdown – Κλείνει τα πάντα η Μέρκελ

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε και θα ισχύει από την προσεχή Τετάρτη έως και τις 10 Ιανουαρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην Πλατεία της Αγοράς. Λιγοστοί όμως πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.

Κάποιες πόλεις είχαν ήδη περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικό χώρο προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών.

germany

Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στη Βουλή ότι τα κιόσκια που πουλούν gluehwein δεν συμβαδίζουν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

“Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε χρήση μάσκας όταν πίνεις Gluehwein”, λέει ο Τόμας Μπέλε, ένας αξιωματούχος στο Μόναχο.

Ο Κρίστοφερ Μπέκερ, επικεφαλής ενός ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας στην Κολονία, έχει υποβάλει αγωγή κατά της απαγόρευσης πώλησης του κρασιού.

“Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η οδήγηση”, λέει χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν