Κόσμος

Η Μέρκελ στο πλευρό των Γάλλων – Την Κυριακή μεταβαίνει στο Παρίσι

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού», αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στην πορεία που οργανώνεται μετά την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, όπως ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

«Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», σημείωσε η Μέρκελ σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Αμβούργο (βόρεια).

«Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις» συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τους πολίτες της Γαλλίας, τα θύματα» είχε δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος νωρίτερα, μετά το αιματηρό τέλος που είχαν οι δύο καταστάσεις ομηρίας που εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα στη Γαλλία, στο Παρίσι και στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία μοιράζονται τις ίδιες «αξίες», προσέθεσε: «Όταν οι αξίες αυτές απειλούνται, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: “πρέπει να μείνουμε ενωμένοι”» υπογράμμισε η Άγγελα Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία