Κόσμος

Η Μόσχα ελπίζει ότι θα συνάψει σύντομα με την Τεχεράνη μια συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου

Η Ρωσία ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνάψει σύντομα μια συμφωνία με το Ιράν για να προμηθεύσει στη χώρα αυτή σιτηρά και βιομηχανικό εξοπλισμό, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Η συμφωνία δεν θα αφορά μόνο σιτηρά, υπάρχουν εκτεταμένοι κατάλογοι αγαθών … Περιμένουμε να επιτευχθεί μια συμφωνία στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Ουλιουκάγεφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τον Ιανουάριο, το Ρόιτερς είχε μεταδώσει πως η Μόσχα και η Τεχεράνη συζητούν μια συμφωνία ανταλλαγής εμπορευμάτων, στο πλαίσιο της οποίας η Μόσχα θα αγόραζε μέχρι 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου ημερησίως με αντάλλαγμα ρωσικό βιομηχανικό εξοπλισμό και προϊόντα.

Ο Ουλιουκάγεφ δεν ανέφερε πότε ενδέχεται να αρχίσουν οι παραδόσεις στο Ιράν, αλλά δήλωσε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η Ρωσία συζητάει να παράσχει στο Ιράν μεταξύ άλλων εξοπλισμό για τις βιομηχανίες του πετρελαίου και του αερίου, αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και ηλεκτρικές γεννήτριες.

Πηγές έχουν δηλώσει πως η αξία αυτής της συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου με προϊόντα ενδέχεται να ανέλθει σε 20 δισεκ. δολάρια. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει πως μια τέτοια συμφωνία θα δημιουργούσε “σοβαρές ανησυχίες” και θα ήταν ασύμβατη με τις συνομιλίες μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε το μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε την Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1