Κόσμος

Η Μπριζίτ Μακρόν δεν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο ο σύζυγός της να εγκαταλείψει την πολιτική

«Θα ήθελα να σταματήσει να δουλεύει για λίγο, δουλεύει συνέχεια», επισήμανε η Μπριζίτ Μακρόν

Δεν βλέπει και πολύ πιθανόν η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Μπριζίτ Μακρόν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει ο Εμανουέλ Μακρόν την πολιτική μετά την αποχώρησή του από την προεδρία.

Σε συνέντευξή της στο RTL η Μπριζίτ Μακρόν αναφερόμενη στο πολιτικό μέλλον του Εμάνουελ Μακρόν είπε χαρακτηριστικά… «Μπορούμε να εγκαταλείψουμε την πολιτική; Και ποιους πολιτικούς γνωρίζετε που εγκατέλειψαν την πολιτική; Για μένα, στο μυαλό αυτών που γνωρίζω δεν έχει λήξει»

Ωστόσο, ο Μακρόν δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι ελπίζει «να σταματήσει να δουλεύει λίγο».

«Για την ώρα είναι τόσο απασχολημένος. Νομίζω ότι χρειάζεται χρόνος για να μπεις σε μια κατάσταση, ειδικά έπειτα από τόση αδρεναλίνη», πρόσθεσε στη συνέντευξή της κατά την έναρξη ετήσιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει ένας θάλαμος αποσυμπίεσης (…) που θα χρειαστεί να σταματήσει να δουλεύει για λίγο για να δει… Έχει ήδη γράψει πολλά, ίσως μια μέρα να τα δημοσιεύσει, δεν ξέρω σε τι θα προσανατολιστεί», εξήγησε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

«Θα ήθελα να σταματήσει να δουλεύει για λίγο, δουλεύει συνέχεια».

Η Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε αυτή την εβδομάδα στο TF1 ότι ο πρόεδρος μερικές φορές «πληγώθηκε» από «αυτά που ακούει» για εκείνη και σήμερα επανήλθε στο ίδιο θέμα μιλώντας στο RTL για να συζητήσει την ψυχική της κατάσταση.

«Νιώθω ότι είναι πολύ πληγωμένος», είπε. «Μπορείτε να φανταστείτε το επίπεδο βίας το οποίο υφίσταται; Τις σπάνιες φορές που παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι οι άνθρωποι λένε τέτοια πράγματα για άτομα για τα οποία δεν γνωρίζουν τίποτα, (για άτομα) που δεν τα γνωρίζουν. Πώς νομίζουν ότι μπορούν λεκτικά να δολοφονούν έτσι ανθρώπους; Δεν το καταλαβαίνω. Κι αυτό πραγματικά με ξεπερνάει».

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νεαρότερος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη σε ηλικία 39 ετών το 2017 και στη συνέχεια επανεξελέγη για 5 χρόνια το 2022 έναντι της ακροδεξιάς ηγέτιδας Μαρίν Λεπέν, δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος το 2027 στο τέλος αυτής της δεύτερης θητείας. Συνταγματικά, ωστόσο, τίποτα δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει νέα θητεία μετά το 2032.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 4
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
22
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν