Κόσμος

Η Ολλανδία ξεκινά τελευταία τους εμβολιασμούς ενάντια στον κορονοϊό

Η Ολλανδία αποφάσισε να επισπεύσει κατά δύο ημέρες την έναρξη της εκστρατείας της εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκινά τους εμβολιασμούς.

Το προσωπικό στα νοσοκομεία που έρχεται σε επαφή με ασθενείς Covid-19 θα είναι η πρώτη ομάδα που θα επωφεληθεί του εμβολίου μαζί με τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

«Η έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 επισπεύδεται κατά δύο ημέρες» σε σχέση με την ημερομηνία που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από μια συνεδρίαση με τις υγειονομικές αρχές.

Από την έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καθυστερήσεις από ορισμένες χώρες να χορηγήσουν το εμβόλιο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, ιδίως στη Γαλλία.

Η Ολλανδία… άργησε

Ωστόσο, στην Ολλανδία, η καθυστέρηση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί προβλέπονται για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εκστρατειών στην ΕΕ και σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία.

Οι ολλανδικές αρχές κάνουν λόγο για δυσκολίες στην υλικοτεχνική υποδομή και την αναγκαιότητα της έγκρισης ενός εμβολίου από τις εθνικές αρχές.

Σήμερα, η Ολλανδία κατέγραψε 6.671 νέα κρούσματα Covid-19, ήτοι 757 περισσότερα σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25