Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η πείνα σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 4 δευτερόλεπτα – Έκκληση ΜΚΟ προς τον ΟΗΕ

Η πείνα σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 4 δευτερόλεπτα – Έκκληση ΜΚΟ προς τον ΟΗΕ

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα στον κόσμο από την πείνα, σύμφωνα με πάνω από 200 μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες της υφηλίου που συναντώνται από σήμερα στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να ενεργήσουν.

“Οι οργανώσεις από 75 χώρες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έκρηξη του αριθμού των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα και για να κάνουν συστάσεις, την ώρα που 345 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από οξεία πείνα, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019”, υπογραμμίζουν οι 238 οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους.

Η ανοιχτή αυτή επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την έναρξη σήμερα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου μεγάλος αριθμός πολιτικών ηγετών, αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συναντάται για μια εβδομάδα κατά την, όπως θεωρείται, πιο σημαντική διπλωματική σύνοδο στον κόσμο.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με όλη αυτήν την αγροτική τεχνολογία σήμερα, μιλάμε ακόμη για πείνα τον 21ο αιώνα”, δήλωσε ο Μοχάνα Άχμεντ Άλι Ελτζαμπάλι του Συνδέσμου Οικογενειακής Φροντίδας της Υεμένης (Yemen Family Care Association), που ήταν μια από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν την ανοιχτή αυτή επιστολή.

“Δεν πρόκειται μόνον για μια χώρα ή μια ήπειρο και η πείνα έχει πάντα μόνο μία αιτία. Αυτή είναι η αδικία ολόκληρης της ανθρωπότητας”, υπογράμμισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις