Κόσμος

Η Ρωσία έκλεισε προσωρινά τέσσερα αεροδρόμια κοντά στη Μόσχα – Νέα ρωσική επίθεση το βράδυ στην Ουκρανία

Λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η λειτουργία και των τεσσάρων αεροδρομίων ανατολικά της Μόσχας

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων αεροδρομίων ανακοίνωσε η Ρωσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε εκ νέου η λειτουργία τους.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια στις πόλεις Καζάν, Νιζνεκάμσκ, Ιζέβσκ και Περμ, τα οποία είχαν αναστείλει προσωρινά το πρωί της Κυριακής (5.1.2025) τις πτήσεις με στόχο την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο υπήρξε διακοπή στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις πτήσεων, αλλά στο παρελθόν τα ρωσικά αεροδρόμια έχουν κλείσει όταν υπάρχει κίνδυνος πληγμάτων από ουκρανικά drones στην περιοχή.

Οι περιορισμοί στα αεροδρόμια ήρθησαν στις 11.00 (τοπική ώρα, 10.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Rosaviatsia. Οι τέσσερις πόλεις βρίσκονται ανατολικά της Μόσχας.

Την ίδια ώρα η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 61 από τα 103 μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη (drones) που εκτόξευσε η Ρωσία σε νυχτερινή επίθεση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χάθηκε το ίχνος 42 άλλων drones, σε μια αναφορά στη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου από το Κίεβο. Δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές για σημαντικές ζημιές ή θύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης