Κόσμος

Η Ρωσία θέλει ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ – Ο Ρώσος λαθρέμπορος όπλων και η Γκράινερ

Ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ θέλει η Ρωσία σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον καταδικασμένο ρώσο λαθρέμπορο Βίκτορ Μπουτ, γνωστό ως «Έμπορο του Θανάτου». Αυτό δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Ελπίζω ότι η προοπτική (μιας ανταλλαγής) είναι όχι μόνο επίκαιρη, αλλά ενισχύεται και ότι θα έρθει η στιγμή που θα επιτύχουμε μια συγκεκριμένη συμφωνία (…). Οι Αμερικανοί δείχνουν κάποια εξωτερική δραστηριότητα, δουλεύουμε επαγγελματικά μέσω ενός ειδικού διαύλου σχεδιασμένου γι’ αυτό», δήλωσε ο Ριαμπκόφ της Ρωσίας για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Είναι αναντίρρητο ότι ο Βίκτορ Μπουτ είναι μεταξύ αυτών που συζητούνται και σίγουρα υπολογίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ρώσος υφυπουργός.

Επονομαζόμενος «ο έμπορος του θανάτου» και «ο καταστροφέας των κυρώσεων» για την ικανότητά του να παρακάμπτει τα εμπάργκο όπλων, ο Μπουτ ήταν ένας από τους περισσότερο καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο πριν συλληφθεί το 2008 για πολλές κατηγορίες που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο όπλων.

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Μπουτ ήταν ένας από τους πιο διαβόητους εμπόρους όπλων, πουλώντας όπλα σε κράτη παρίες, ανταρτικές οργανώσεις και πολεμάρχους στην Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Ο Ριαμπκόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές την επομένη της ανακοίνωσης της μεταγωγής σε ρωσική φυλακή της αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είχε συλληφθεί στη Μόσχα και καταδικασθεί για «λαθρεμπόριο ναρκωτικών».

Οι υποστηρικτές της 32χρονης μπασκετμπολίστριας καταγγέλλουν μια πολιτική υπόθεση και κατηγορούν τις ρωσικές αρχές ότι την κρατούν όμηρο στο πλαίσιο των εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον γύρω από την Ουκρανία.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται εδώ και μήνες ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ γύρω από μια ανταλλαγή της Γκράινερ και άλλων Αμερικανών που κρατούνται από τη Μόσχα, η οποία ελπίζει από την πλευρά της να πάρει πίσω τον Βίκτορ Μπουτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Εκκενώθηκαν συνοικίες και χωριά – Έφτασαν σε Σάμο και Χίο οι καπνοί
Η πυρκαγιά στις περιοχές Μεντερές και Σεφεριχισάρ, εξαπλώθηκε σε κατοικημένες περιοχές κάτι που οδήγησε τις αρχές να εκκενώσουν τουλάχιστον 10 οικισμούς - Συνελήφθησαν 17 ύποπτοι για τις φωτιές των τελευταίων ημερών
Φωτιά
3
Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη - Καταστράφηκαν σπίτια, δάση και επιχειρήσεις, εκκενώθηκαν οικισμοί
Κάτοικοι κόβουν δέντρα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες - Απειλούνται βιομηχανικές ζώνες, καταστράφηκε μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων - Μία σύλληψη για τη φωτιά στην συνοικία Μπούτζα
Φωτιά Σμύρνη
2
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί δημοσιογράφους για τις διαρροές για τα πυρηνικά του Ιράν: «Θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν τις πηγές τους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πως δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα αποθέματα ουρανίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ