Κόσμος

Η Ρωσία ζητά απ’ την Ουκρανία να της παραδώσει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να παραδώσει όλα τα άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες που υποστηρίζει πως διαπράχθηκαν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας Ασφαλείας SBU.

«Η Ρωσία παρέδωσε στις αρχές της Ουκρανίας τα αιτήματά της για άμεση σύλληψη και έκδοση όλων όσων συνδέονται με τις εν λόγω τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, απαριθμώντας βίαια περιστατικά στη χώρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι μεταξύ αυτών που πρέπει το Κίεβο να παραδώσει στην Ρωσία είναι ο επικεφαλής της SBU Βασίλ Μάλιουκ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία του βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη ρωσική ενδοχώρα από την εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS