Κόσμος

Η Βολιβία δηλώνει “έτοιμη” να βοηθήσει τον Σνόουντεν

Η Πολωνία, η οποία είναι μεταξύ των στενότερων συμμάχων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον σχετικά με τις κατηγορίες του πρώην συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν, ότι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τις επικοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από την NSA (την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) για τη δράση της έναντι της Πολωνίας και της ΕΕ”, δήλωσε μέσω του Twitter ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Στο μεταξύ, στην Μπραζίλια, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Βραζιλία δεν θα χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν και πρόσθεσε ότι το σχετικό αίτημα θα μείνει αναπάντητο. Η απόρριψη αυτή κάνει τη Βραζιλία την τελευταία σε μια σειρά χωρών που έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στον Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ για διαρροή πληροφοριών σχετικά με απόρρητα αμερικανικά προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε σήμερα πως η χώρα του είναι έτοιμη να εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα του Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο. “Αν υπάρχει αίτημα, είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να το συζητήσουμε και να εξετάσουμε την ιδέα αυτή”, δήλωσε ο Μοράλες μιλώντας στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Η Βολιβία είναι μία από τις 21 χώρες στις οποίες ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει διατυπώσει αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks. Ο Μοράλες πρόσθεσε πως η Βολιβία είναι έτοιμη να “βοηθήσει” τον Σνόουντεν, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Όχι” από το Νέο Δελχί για άσυλο στον Σνόουντεν

Θα χορηγήσει η Γερμανία άσυλο στον Σνόουντεν;

Και που δε ζήτησε άσυλο ο Σνόοουντεν!

Ο Σνόουντεν ζήτησε χθες πολιτικό άσυλο από τις ρωσικές αρχές

Ο Πούτιν αρνείται να εκδώσει τον Σνόουντεν στις ΗΠΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι