Κόσμος

Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς

«Τρομοκρατική» αναμένεται να χαρακτηρίσει η Βρετανία την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times, η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ πρόκειται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή (19.11.2021) από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται, και θα υποβάλει την πρότασή της στο βρετανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η Χαμάς θα τεθεί εκτός νόμου στη Βρετανία βάσει της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος στηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση, χρησιμοποιεί τη σημαία της ή οργανώνει συναντήσεις για τη Χαμάς θα παραβιάζει τη νομοθεσία και θα κινδυνεύει να του επιβληθούν έως και 14 χρόνια κάθειρξη.

Η Πατέλ σχολίασε ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον η Βρετανίδα υπουργός δήλωσε: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πλέον δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την πολιτική από τη στρατιωτική πτέρυγα» της Χαμάς.

Η Βρετανία έχει ήδη θέσει εκτός νόμου τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, την Ταξιαρχία Ιζ αλ Ντιν αλ Κάσαμ.

Με την αλλαγή αυτή το Λονδίνο ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την ΕΕ που θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ χαιρέτισε την απόφαση. Σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Για να το πούμε απλά: η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου