Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιαπωνία: Η στιγμή του πυροβολισμού στον Σίνζο Άμπε

Ιαπωνία: Η στιγμή του πυροβολισμού στον Σίνζο Άμπε

Η είδηση πως ο Σίνζο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας, δέχτηκε πισώπλατους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην πόλη Νάρα, έχει «παγώσει» την Ιαπωνία. Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

Ήταν 11:30 το πρωί της Παρασκευής (08.07.2022) όταν ο Σίνζο Άμπε μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση ενόψει των εκλογών για τη Γερουσία της Ιαπωνίας. Αν και είχε παραιτηθεί, το 2021, από πρωθυπουργός ύστερα από θητεία εννέα ετών, παρέμενε βουλευτής.

Με τις κάμερες στραμμένες σε εκείνον, η στιγμή που ο 42χρονος δράστης τον πλησίασε από πίσω και τον πυροβόλησε, έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντα που κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ!

Δείτε τη στιγμή του πυροβολισμού

Ο Σίνζο Άμπε κατέρρευσε αιμόφυρτος. Κόσμος και συνεργάτες του έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κλήθηκαν αστυνομία και ελικόπτερο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Ο 42χρονος άνδρας με το τουφέκι συνελήφθη άμεσα από τη φρουρά του Σίνζο Άμπε.

Η πυροσβεστική της Νάρα, πόλης της δυτική Ιαπωνία, επιβεβαίωσε τις αναφορές των ΜΜΕ ότι ο Σίνζο Άμπε δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

 

Την πληροφορία ότι «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε (…) βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε πρώτο το NHK, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν ο θάνατος απλά μένει να κηρυχθεί από ιατροδικαστικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις