Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιαπωνία: Μέθυσε τόσο πολύ από το ποτό που έχασε USB στικάκι με τα στοιχεία 500.000 ανθρώπων

Ιαπωνία: Μέθυσε τόσο πολύ από το ποτό που έχασε USB στικάκι με τα στοιχεία 500.000 ανθρώπων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένας άνδρας στην Ιαπωνία βγήκε για ποτό μετά τη δουλειά του για να χαλαρώσει, όμως ήπιε κάτι παραπάνω και μέθυσε τόσο πολύ που έχασε ένα USB στικάκι με τα στοιχεία σχεδόν 500.000 ανθρώπων, εκ των οποίων μερικά ήταν ευαίσθητα, όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες για τις οικογένειες με κοινωνική ασφάλιση.

Το περιστατικό ξεπέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας και ο συγκεκριμένος άνδρας μάλλον δεν θα μεθύσει ξανά για αρκετό καιρό. Είχε βάλει το USB στικάκι στην τσάντα του και βγήκε για ποτό με φίλους στην πόλη Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα. Λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που κατανάλωσε, λιποθύμησε στο δρόμο, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ και μεταδίδει το CNN.

Όταν τελικά συνήλθε, συνειδητοποίησε ότι έλειπε τόσο η τσάντα του όσο και το USB στικάκι, το οποίο περιείχε τα προσωπικά στοιχεία όλων των κατοίκων της πόλης. Σύμφωνα με το NHK, δουλεύει σε εταιρεία που δίνει παροχές σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από τον φόρο.

Εκτός των ονομάτων, ημερομηνιών γέννησης και διευθύνσεις όλων των κατοίκων της πόλης, το στικάκι περιείχε και στοιχεία όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες για τις οικογένειες με κοινωνική ασφάλιση.

Για… καλή του τύχη, αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι τα δεδομένα που περιείχε ο δίσκος είναι κρυπτογραφημένα και κλειδωμένα με κωδικό πρόσβασης ενώ, για την ώρα, δεν έχει καταγραφεί καμία απόπειρα να διαπεραστούν.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που έχουμε πλήξει βαθύτατα την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Αμαγκασάκι σε συνέντευξη Τύπου, αφού το περιστατικό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις