Κόσμος

Ινδονησία: Έφτασαν τους 6 οι νεκροί από την κατολίσθηση, 17 παραμένουν αγνούμενοι

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Πέμπτη (13.11.2025) στην πόλη Τσιλακάπ θάβοντας μέσα στις λάσπες δεκάδες σπίτια στο χωριό Τσιμπεγιούνινγκ

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της κατολίσθησης που σημειώθηκε στην κεντρική Ινδονησία με τους νεκρούς να έχουν αυξηθεί στους 6, ενώ 17 είναι οι αγνοούμενοι μετά από παρατεταμένες έντονες βροχοπτώσεις. 

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Πέμπτη (13.11.2025) στην πόλη Τσιλακάπ θάβοντας μέσα στις λάσπες δεκάδες σπίτια στο χωριό Τσιμπεγιούνινγκ, αναφέρει το πρακτορείο Antara επικαλούμενο το αξιωματούχο αρμόδιο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας Μπούντι Ιραβάν.

«Βρήκαμε τρία ακόμη πτώματα, και απομένει να βορύμε ακόμη 17. Εργαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε ο Μπούντι.

Η υπηρεσία είχε βρει προηγουμένως τρία πτώματα.

Ο Μπούντι δήλωσε ότι η τοποθεσία είναι δύσκολη για τους διασώστες καθώς τα θύματα είναι θαμμένα σε βάθος 3 έως 8 μέτρων.

 

Η βροχερή περίοδος στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, γεγονός που συνεπάγεται υψηλότερο κίνδυνο πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές.

Τον Ιανουάριο, μια κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές σε μια άλλη πόλη της Κεντρικής Ιάβας, την Πεκαλόνγκαν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μια 55χρονη Τουρκάλα ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του Ντόναλντ Τραμπ – «Θέλω μόνο να μάθω αν είναι πατέρας μου»
Η μητέρα της Necla Özmen, της αποκάλυψε ότι είχε γεννήσει ένα νεκρό παιδί και πως και μια γυναίκα που είχε παράνομη σχέση με τον Trump, της έδωσε το δικό της νεογέννητο
Η Necla Özmen