Κόσμος

ΗΠΑ: 1.147 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Κατά 39.332 αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ την τελευταία ημέρα, φτάνοντας έτσι τα 6,65 εκατομμύρια. 

Την προηγούμενη ημέρα, τα κρούσματα ήταν 6,61 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 1.147 νέους θανάτους, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 196.871 θανάτων.

Ο Τραμπ… ακυρώνει τον επικεφαλής του CDC για το εμβόλιο

Την ίδια ώρα πιο ειδικός… κι απ’ τους ειδικούς εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος “ακύρωσε” ακόμα και τον ανώτατο κυβερνητικό υγειονομικό αξιωματούχο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ!

Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊου μπορούν να διανεμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2020, με τον Ρέντφιλντ όμως να δηλώνει πως αυτό δε μπορεί να γίνει πριν τα μέσα του 2021! Ο Τραμπ λοιπόν δήλωσε πως ο Ρέντφιλντ απλά… μπερδεύτηκε. 

«Είμαστε σε πορεία προς την παράδοση και τη διανομή του εμβολίου με ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε συνέντευξη Τύπου. «Μόλις η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) εγκρίνει το εμβόλιο… θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020 και μεγάλο μέρος αυτών πολύ νωρίτερα», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι πρώτες διανομές μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Το “άκυρο” από τον Ρέντφιλντ

Η πρόβλεψή του έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που νωρίτερα χθες σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας τόνισε πως μια ευρεία διαθεσιμότητα ενός εμβουλίου κατά της Covid-19 θα είναι εφικτή «από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ή τρίτου τριμήνου του 2021».

Ένα εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο το νωρίτερο αυτόν τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, ανέφερε ο Ρέντφιλντ, σημειώνοντας ότι περιορισμένες πρώτες δόσεις θα μπορούσαν να διανεμηθούν στις πλέον ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Αλλά «για να εμβολιαστούμε αρκετοί από εμάς ώστε να έχουμε ανοσία, νομίζω ότι θα χρειαστούν έξι έως εννέα μήνες», πρόσθεσε.

Έκανε… λάθος

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη Τύπου πως ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας έκανε λάθος στην εκτίμησή του αυτή.

«Όχι, νομίζω ότι έσφαλε όταν το δήλωσε αυτό», είπε ο Τραμπ, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι επικοινώνησε με τον Ρέντφιλντ. «Αυτό είναι λάθος πληροφορία. Πιστεύω ότι μπερδεύτηκε. Θαρρώ πως πιθανώς παρερμήνευσε την ερώτηση που του έγινε».

Ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου θετικός στον κορονοϊό – “Μην ανησυχείτε δε βρέθηκε κοντά μου”

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δήλωσε πως ένα μέλος του προσωπικό του Λευκού Οίκου διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, αλλά το άτομο αυτό δεν βρέθηκε «κοντά» του, ούτε «σχετίστηκε» μαζί του.

Η συνέντευξη Τύπου έγινε μια μέρα μετά τη συνάντηση του Τραμπ με τρεις παγκόσμιους ηγέτες στον Λευκό Οίκο για την υπογραφή μιας ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι υπουργοί Εξωτερικών του Μπαχρέιν όσο και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ήταν παρόντες στην υπογραφή των συμφωνιών για τη σύναψη επίσημων σχέσεων με το Ισραήλ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάιλι ΜακΕνάνι, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το επιβεβαιωμένο κρούσμα «δεν επηρέασε» την τελετή υπογραφής και ότι το μέλος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας που μολύνθηκε με τον κορονοϊό δεν βρέθηκε κοντά σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 9
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας