Κόσμος

ΗΠΑ: Απίστευτες εικόνες από τη φωτιά σε χημικό εργοστάσιο – Ορατοί καπνοί σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει τα πάντα πάνω από το χημικό εργοστάσιο Ρόκτον, έξω από το Σικάγο των ΗΠΑ. Η φωτιά στο εργοστάσιο προκαλεί εκκένωση της περιοχής.

Δεν είναι γνωστό, ακόμα, πως ξέσπασε η φωτιά στο χημικό εργοστάσιο έξω από το Σικάγο. Εξαιτίας του πυκνού μαύρου καπνού, που έφτασε σε ύψος άνω των 100 μέτρων, έχει εκκενωθεί η περιοχή και οι πολίτες ακόμη και πέντε χιλιόμετρα μακριά καλούνται να φορούν μάσκες!

chemtool fire

Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο Chemtool, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Lubrizol, που διώκεται στην Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά της Ρουέν, τον Σεπτέμβριο 2019, στην οποία κάηκαν 10.000 τόνοι χημικών προϊόντων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην περιφέρεια του Ρόκτον, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Σικάγο και δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

chemtool fire

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρου περιμετρικά της μονάδας.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την φωτιά ενώ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ορίσει πόσο χρόνο θα χρειασθεί για να τεθεί υπό έλεγχο.

Η Lubrizol ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές και τους ειδικούς για την παρακολούθηση της μόλυνσης του αέρα και των υδάτων του Rock River που διασχίζει την πόλη.

Η αστυνομία συνιστά την χρήση μάσκας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της πυρκαγιάς.

chemtool fire

Η Lubrizol ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 5
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια